Утре времето ще е мъгливо до обяд

0
В равнинната част от страната ще е облачно и мъгливо, като временно подобрение на видимостта и разкъсване на облачността ще настъпва около обяд
В равнинната част от страната ще е облачно и мъгливо, като временно подобрение на видимостта и разкъсване на облачността ще настъпва около обяд

И през следващото денонощие времето ще продължи да се определя от антициклон

 Това съобщи за Агенция "Фокус" Красимир Стоев, дежурен синоптик в Националния институт по хидрология и метеорология (НИМХ). Ще се задържи тихо. В равнинната част от страната ще е облачно и мъгливо, като временно подобрение на видимостта и разкъсване на облачността ще настъпва около обяд. Над планинските райони през нощта ще бъде ясно, а през деня – слънчево. Минималните температури ще бъдат между минус 5° и 0°, а максималните – между от 1°-6° в местата с трайна мъгла до 10°-14° в районите с повече слънчеви часове. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за ноември, въпреки че слабо ще се понижи.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места с намалена видимост. Почти тихо време. Максимални температури на въздуха: 11°-13°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево и почти тихо. Максимална температура на височина 1200 метра – около 9°, на 2000 метра – около 4°.

В събота в Дунавската равнина и източните райони временно ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. В планинските райони ще бъде слънчево и сравнително топло. В равнинната част от страната след полунощ и сутринта ще е мъгливо, но с вятъра видимостта бързо ще се подобри. Минималните температури в повечето места ще са около нулата, дневните ще се повишат, в отделни райони до 14°-15°.

В неделя облачността бързо ще се увеличи, на отделни места в южните и източните райони ще превали слаб дъжд. Сутрешните температури ще се повишат, вечерта от северозапад ще започне застудяване.

В началото на следващата седмица от северозапад, в източните райони - от север-североизток ще нахлува студен въздух. Ще преобладава облачно време, ще завали дъжд, който със застудяването във високите полета на Западна България и в Предбалкана ще премине в сняг. Има повишена вероятност там да се образува тънка снежна покривка, в планините и по планинските проходи, главно в Стара планина, по-съществена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари