Утре тестват сирените в квартал „Здравец Изток“

0
Воят на сирените ще бъде от 11:30 до 12:00 ч.
Воят на сирените ще бъде от 11:30 до 12:00 ч. Снимка: iStock / Getty

Воят на сирените ще бъде от 11:30 до 12:00 ч.

Уведомяваме Ви, че утре (22.12.2020 г) ще се проведат функционални изпитания за интеграцията на локални системи за оповестяване на населението към Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението, на обект в град Русе, собственост на юридическо лице, намиращ се в района на квартал „Здравец Изток“. Проверката ще се осъществи за времето от 11:30 до 12:00 ч.

В тази връзка ПРЕДУПРЕЖДАВАМЕ ГРАЖДАНИТЕ, че в посочения период ЩЕ СЕ ЧУЕ СИГНАЛ ОТ СИРЕНИ, СВЪРЗАН САМО С ТЕХНИЧЕСКАТА ИМ ПРОВЕРКА. Възможно е сигналите да се чуят и в съседните квартали и райони, алармират от полицията в Русе.

*Съгласно чл. 24, ал.1 от Наредбата за условията и реда за функциониране на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и за оповестяване при въздушна опасност (Приета с ПМС № 48 от 1 март 2012 г., обн. ДВ. Бр.20 от март 2012 г. изм. и доп. ДВ. бр.61 от Август 2019 г), юридическите лица и еднолични търговци, собственици и ползватели, осъществяващи дейност в обекти, по чл. 35 от Закона за защита при бедствия, която представлява опасност за възникване на бедствие, изграждат и поддържат локални системи за оповестяване на населението в застрашените населени места съгласувано с МВР и имат задължението да ги интегрират с НСРПО.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари