Вой на сирени ще огласи днес Русе

2
Тестват сирените на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване
Тестват сирените на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване Снимка: iStock / Getty Images

Днес тестват сирените на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване

Вой на сирени ще огласи в 11:00 часа Русе и региона, предупреждават от областната управа.

Причината е годишен тест на техническото състояние на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението.

По време на тренировката ще бъдат излъчени националните сигнали за тревога и край на тревогата. Те ще бъдат съпътствани от гласова информация.

Самата тренировка ще започне с излъчване на предварително записано гласово съобщение „Внимание! Внимание! Внимание! Извършва се техническа проверка“. След това на гражданите ще бъде съобщено на живо, че ще чуят националния сигнал за тревога. За период от две минути ще прозвучи акустичен звуков сигнал, като в последствие поетапно ще бъде обявен краят на тревогата, както и приключването на техническата проверка.

Освен в Русенско, тестът на сирените ще се проведе и на територията на градовете Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Смолян, София, Враца, Стара Загора, Гълъбово, Царево, Ахтопол, с. Лозенец, Шабла и населените места в 30-километровата зона около АЕЦ „Козлодуй“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари