Утре ще изгрее „Вълча” Луна

2
Време да приемем и тъмната си страна – страховете си, грешките си, слабостите си
Време да приемем и тъмната си страна – страховете си, грешките си, слабостите си

„Вълча” Луна ще изгрее в петък, 10 януари, вечерта.

От векове януарското пълнолуние носи името на хищника, тъй като през зимата времето е „диво и непредсказуемо” като него.

В същото време в петък Луната ще попадне в полусянката на Земята и ще наблюдаваме частично затъмнение.

Явлението ще започне около 2 часа след изгрева на Луната или около 19 часа българско време. Кулминацията е около 21 часа вечерта, а финалът - преди полунощ.

Пълната кървава свръхлуна открай време е свързана с различни вярвания. Според едно от тях в такова време се събуждат върколаците. Явлението влияе особено на хората с по-лабилна психика и на тези, които са по-чувствителни. Те стават неспокойни, трудно заспиват, а ако това се случи, в съня им излизат най-големите им страхове и кошмари.

Традиционно пълнолунието се свързва с различни магически и паранормални феномени, както и със състояния на лудост, безсъние, сомнамбулизъм, склонност към насилие и самоубийство.

Но има и друга страна. В нощта на вълчата Луна трябва да довършим нещата, които са ни останали от миналата година, за да освободим достатъчно място за новите, казват астролозите. Вълкът символизирал силата, свободолюбието и ума. Той  е водач, но не бива да забравяме и тъмната му страна на хищник – див и непредсказуем, предупреждават те.

Името на януарското пълнолуние - "Вълча Луна", идва от индианците. Смята се, че то е свързано с вълчия вой, който се носел над снежните полета през първия месец на годината.  Така първото пълнолуние за годината се свързва с мистичната дуална природа на вълка – мъдър и силен от една страна, непредсказуем и див, от друга.

Именно комбинацията между светлите и тъмните му страни е извор на неговата сила. Индианците вярвали, че вълците доверяват само на Луната своята самотна душа. За тях това било време за завършване и освобождаване от всичко, което е изиграло своята роля и трябва да бъде пуснато да си отиде. Време за ново начало и нови надежди, които предизвестяват бавното идване на пролетта.

Според древните „вълчата Луна” е времето, в което трябва да се свържем със своята дива и свободолюбива страна. Време да приемем и тъмната си страна – страховете си, грешките си, слабостите си. Без да се осъждаме. Вълкът ще ни помогне да се изправим срещу демоните в нас и да ги превъзмогнем. Но трябва да сме готови за това.

Според древния индиански ритуал, в нощта на първото за годината пълнолуние затваряме очи и се срещаме с вълка, ставаме едно с неговата сила и мъдрост, и правим възможно освобождението си от страховете и ненужните болки в живота ни. В уединението си с образа на вълка медитираме за своето вътрешно пречистване и се подготвяме за нов цикъл в живота, чието символично начало настъпва заедно с новата година.

Ако искате да възродите енергията на ритуала Вълча Луна, в тази магична нощ потърсете дивия вълк в себе си, свържете се чрез него с Луната и й предайте всички свои желания свързани с ново начало, нови чувства, нови желания и пориви, и всичко онова, което бихте искали да ви направлява през идващите месеци.

Ако искате да се свързвате с енергията на Вълка във всеки един момент, когато имате нужда от него, изберете си малък талисман. Той ще символизира връзката помежду ви. Всеки път, когато го докоснете или погледнете, ще знаете, че силата на Вълка е там, във вас, готова да ви помогне да се справите с всяко предизвикателство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари