Утре ще бъде слънчево и горещо

0
Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°
Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°

През нощта ще бъде ясно, а утре слънчево, след обяд отново ще е горещо

Това съобщи Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитиран от агенция Фокус.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София – около 30°. Атмосферното налягане през деня слабо ще се понижи и ще бъде малко по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб запад-северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от югоизток. Максимални температури на въздуха: 28°- 31°. Температурата на морската вода е 26 - 27°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините също ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 24°, на 2000 метра - около 18°.

През следващите дни до края на седмицата ще се задържи слънчево. Преобладаващите максимални температури ще са 30°-35°, на отделни места и по-високи. В петък вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне. В събота ще се появи слаб вятър от изток-югоизток, който в неделя в източната половина от страната ще се усили до умерен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари