Утре ще бъде най-горещият ден от началото на годината

0
Очаква ни горещо време през цялата седмица
Очаква ни горещо време през цялата седмица Видео: News7

Утре ще бъде най- топлият ден от началото на годината

Вече няколко дни температурите са над 30 градуса. Сухото и горещо време е опасно за хората със здравословни проблеми, също така се увеличава и рискът от пожари. През следващата седмица времето ще се задържи горещо.

От няколко дни активните атмосферни процеси се развиват над северните части от континента. Там един след друг преминават циклони, като тяхната траектория е от Атлантика, през Скандинавието към Русия. Цяла Южна Европа остава далеч от валежните облаци, а от Северна Африка към Пиренеиете, Апенините и Балканите се пренася топъл въздух.

Тази обстановка е трайна и ще продължи няколко дни. Утре за повечето райони на страната очакваме да е най-топлият ден от началото на годината.

Максималните температури ще бъдат от 34 до 39 градуса. Традиционно най-горещите места ще бъдат централните части на Дунавската равнина, около Русе, Видинско и Сандански. Нещо повече не е изключено някъде в Санаднаско-петричкото поле температурата да доближи 40 градуса.

След утрешните 34- 39 градуса, във вторник и в сряда от север-североизток ще проникне малко по-хладен въздух. Той обаче ще понижи температурите само с 2- 3 градуса и максималните ще останат твърдо над 30 градуса. Все пак ще подухва вятър и горещината ще се усеща по-леко. Наред с вятъра ще имаме временни заоблачавания, главно в Северна и Западна България. Валежи обаче не се очакват, ако все пак превали някъде, то това ще са крайните северни райони. В четвъртък и петък отново слънчево време, а в събота и неделя температурите дори ще се покачат още.

По-сериозно захлаждане до нормализиране на температурите очакваме едва към 27 юли. До тогава, ако искате да избягате от горещините Черноморието и планините ще предложат отлични условия за отдих, съветват синоптиците.

Източник: news7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари