Утре се очаква леко затопляне преди новото застудяване

0
Облачността ще се разкъсва и намалява
Облачността ще се разкъсва и намалява

Облачността ще се разкъсва и намалява

През нощта срещу сряда времето ще остане предимно облачно, но ще е почти без валежи. След полунощ и в сутрешните часове на места главно в Дунавската равнина и Горнотракийската низина, където вятърът временно ще стихне, ще има условия за намалена видимост.

Очакваме и подобрение на времето през деня. След обяд, отначало над Югозападна България, а до вечерта и в останалата част от страната, облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб, в източните райони умерен североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще са от 3° до 9°, максималните – малко по-високи - между 9° и 13°, съобщава Meteo Balkans.

Времето в планините постепенно ще се подобрява. Около обяд облачността ще е предимно значителна, но само на отделни места ще преръми. Ще има и мъгли. След обяд над масивите в Югозападна България, а до вечерта и на изток, облачността ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и ще е умерен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 4°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен североизточен вятър. Късно следобед от югозапад облачността постепенно ще се разкъсва. Максималните температури ще са около 11°-12°. Температурата на морската вода - 13°-14°.

Прогноза за ФПЧ

През пиковите часове - между 7-10 ч. и 16-19 ч., концентрацията на вредни газове над по-големите градове ще са над нормата - около 60-140 µg/m3 при средноденонощна норма 50 µg/m3. По-висока е вероятността от замърсяване на въздуха над Пловдив, Стара Загора , Ямбол, Велико Търново, Враца и Видин.

Времето на Балканите

През деня по-значителни валежи са възможни по Адриатическото крайбрежие и над Йонийско море. На много места ще се образуват и гръмотевични бури, но не се очакват екстремни явления.

През следващите два дни синоптичната обстановка на Балканите ще се подобрява, но очакваното леко затопляне у нас ще е за кратко - още в четвъртък времето ще се разваля.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари