Утре правят първа копка на булевард „Липник“

1
Ще бъде решен един от проблемите, а именно увеличаване дебита на отводнителните шахти, заяви Георги Игнатов, директор на дирекция „Екология и транспорт“ към Община Русе
Ще бъде решен един от проблемите, а именно увеличаване дебита на отводнителните шахти, заяви Георги Игнатов, директор на дирекция „Екология и транспорт“ към Община Русе Снимка: Google

Започва рехабилитацията на бул. „Липник“ в град Русе.

Това каза за предаването „Екологичен резонанс“ на Радио „Фокус“ Георги Игнатов, директор на дирекция „Екология и транспорт“ към Община Русе.

Той обясни, че в петък предстои да бъде направена първа копка.

Ще бъде решен един от проблемите, а именно увеличаване дебита на отводнителните шахти. Другият проблем е при бул. „3-ти март“, където имаме проект също за неговата рехабилитация. Работим усилено, за да не се стига до проблеми, които сега се случват, но не бива да се повтарят. Виждате, че метеорологичната обстановка се усложнява – през лятото обилни дъждове, а през зимата обилни снеговалежи и застудяване“, коментира Игнатов. Той коментира и пораженията от поройните валежи от началото на седмицата.

Имахме четири паднали дървета в различни участъци на територията на град Русе. Своевременно беше взето отношение от екипите на противопожарна и аварийна безопасност и дърветата бяха отстранени. Имахме пътни участъци, които бяха наводнени. Това беше участък от бул. „Липник“ под жп прелеза, ул. „Чипровци“, бул. „3-ти март, отделни пътни участъци от бул. „България“ бяха с наноси от кал и малки камъчета, но ангажираните фирми, с които работим и имаме договор за поддръжка, увеличиха дебита на отводняването, а след това почистиха и шахтите“, коментира Георги Игнатов. Той каза още, че на терен, по време на усложнената обстановка в града, са били сформирани три групи за реагиране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари