Утре Пенчо Милков ще представи новите зам.-кметове на Русе

4

Новите зам.-кметове на община Русе ще бъдат представени официално утре на пресконференция от кмета Пенчо Милков.

Както обеща още в началото, новият градоначалник залага на професионалисти, а не на партийни кадри.

Един от най-отговорните и важни ресори в общината, свързан с икономиката, собствеността и туризма, ще бъде поверен на Златомира Стефанова. Тя има дългогодишен опит в компанията „Дунав турс“, като предложението на кмета Пенчо Милков я заварва като изпълнителен директор на „Дунав турс хотелс“. Златомира Стефанова не е обвързана партийно и има реномето на отличен експерт и професионалист. Тъй като зам.-кметовете стават четирима вместо досегашните петима, очаква се да има обединение на ресорите на икономиката и европейските проекти. Така Златомира Стефанова поема със сигурност поста на досегашния зам.-кмет Даниела Шилкова и евентуално на зам.-кмета Страхил Карапчански, съобщи Русе Медиа.

За хуманитарните дейности, културата и спорта ще отговаря дългогодишният кадър в областта на образованието Енчо Енчев. В момента той е директор на ОУ „Ангел Кънчев“, което за последните няколко години се превърна в едно от най-иновативните в Русе. Енчо Енчев има сериозен опит в сферата на образованието, тъй като е бил директор на общинската дирекция „Образование и култура“ по времето на кмета Божидар Йотов. Той е съпредседател и член на Националния управителен съвет на Сдружението на директорите на средните училища в България. Енчо Енчев също не е партиен член, но бе на четвърто място в листата за общински съветници на МК „БСП за България“ от гражданската квота. Той влезе в местния парламент, но след назначаването му за зам.-кмет неговото място в ОбС ще заеме следващата в листата Елена Райкова. Енчо Енчев поема ресора на досегашния зам.-кмет Иван Григоров.

По-непознати за обществеността са другите двама зам.-кметове. Строителният инженер Магдалина Илиева ще поеме ресора на зам.-кмета Димитър Наков в областта на строителството и архитектурата. Тя идва от Тутракан, където през последната година е била на същата позиция като зам.-кмет. Преди това има опит в частния бизнес, свързан със строителни обекти.

Ресорът на бившия зам.-кмет Наталия Кръстева, свързан с комуналните дейности и екологията, ще бъде поверен на Димитър Недев. За него се знае, че се занимава със собствен бизнес, а по-рано е работил в Русенска корабостроителница и мениджър проекти във Вите Аутомотив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари