Приятелите на загиналия сръбски турист в Пирин скърбят

2
Приятелите на 55-годишния Драган Глишич от Сърбия, намерен мъртъв в Пирин, не са знаели, че той ще идва в България
Приятелите на 55-годишния Драган Глишич от Сърбия, намерен мъртъв в Пирин, не са знаели, че той ще идва в България Снимка: Facebook / Хранислав Раденкович

Приятелите на 55-годишния Драган Глишич от Сърбия, намерен мъртъв в Пирин, не са знаели, че той ще идва в България

Мъжът бе открит в понеделник на метри от починалия столичанин Пламен Христов под връх Вихрен, в района на Влахината долина. Часове по-късно тялото на сърбина бе идентифицирано, предаде 24 ЧАСА.

"Днес получихме страшна и тъжна новина, че нашият член и състезател по трекинг Драган Глишич е загинал на върховете на Пирин вероятно в опит да окаже помощ на един от загиналите на същото място български алпинист. Слава на него!", написаха неговите приятели от планинарския клуб "Люктен" в социалните мрежи.

Глишич е роден на 16 Май 1967 година в Трстеник. Майка му живее във Виена и вероятно заради това е карал кола с австрийски номера.

Приятелите му знаели, че той ще отиде на Шар планина и оттам ще се върне в Трстеник. Никой не знаел, че има намерение да идва в България. "Той беше изключителен човек, голям. Затова сме сигурни, че като е видял тялото на българския турист, е тръгнал към него да помогне, мислейки, че е жив и най-вероятно така е загинал", коментират негови приятели пред сръбския "Курир".

Припомняме, че Глишич е влязъл в България на 30 декември, през ГКПП Златарево и се настанил в къща за гости в Банско. Преминал е границата сам, идвайки от република Северна Македония.

Напуснал хотелската си стая завчера сутринта, излизайки на поход в планината.

Той е паднал вероятно при опит да слезе, за да види, има ли нужда от помощ мъжът в улея под Вихрен. Пламен Христов за съжаление вече е бил мъртъв. Според запознати и двамата туристи са издъхнали от травмите си, почти мигновено, след падането.

Снощи около 21 часа спасителите свалиха телата на загиналите в Пирин в базата си над Кресна. Телата са транспортирани за аутопсия, която ще установи от какво са починали туристите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари