Установиха самоличността на момичетата, дишащи райски газ в Русе

7
Момичетата са на възраст от 15 до 17 години и са учащи в различни училища в града
Момичетата са на възраст от 15 до 17 години и са учащи в различни училища в града

Момичетата са на възраст от 15 до 17 години и са учащи в различни училища в града

Окръжна прокуратураРусе уведомява, че проверката по преписка, образувана след самосезиране по публикация в електронно издание на „24часа“ – „Въпреки забраната: Деца дишат райски газ в центъра на Русе“ е в заключителна фаза.

Установена е самоличността на осемте непълнолетни лица заснети на видеоклипа, тиражиран в медиите. Същите са на възраст от 15 до 17 години и са учащи в различни учебни заведения в гр. Русе. Те са закупили един флакон диазотен оксид (райски газ) за сумата от 50,00 лева от непълнолетно лице (на 17 години), с което са се свързали чрез личните си профили в една от социалните мрежи.

В хода на проверката, като притежание на три лица (едното от които е непълнолетно – на 17 години), са установени и задържани 114 флакона (всеки с вместимост от 640 мл.) съдържащи диазотен оксид (райски газ) и 360 патрона за разфасоване (пълнене) на такъв газ. Същите ще бъдат предадени на РЗИ – Русе, след приключване на работата по преписката. От един флакон обичайно се зареждат с райски газ 80 балона, които се продават на дребно.

На едно от пълнолетните лица от държавни здравни инспектори от РЗИ – Русе е съставен АУАН. Актът е подписан без възражения, като е заявено желание да бъде приложена процедурата за приключване на административно-наказателното производство със споразумение по чл. 58г от ЗАНН. По отношение на другото пълнолетно лице информацията е предадена на представител на РЗИ – Русе и предстои да бъде извършена преценка относно ангажирането на административно-наказателната му отговорност. На непълнолетното лице, което е препродало райския газ на осемте непълнолетни деца, съгласно Закона за здравето, не може да бъде търсена отговорност.

ОД на МВР – Русе ще изпрати съответен доклад по случая до Държавна агенция за закрила на детето, Териториален отдел на Главна дирекция Контрол по правата на детето - отдел „Мониторинг и контрол – СЕВЕРЕН“ и Община – Русе, Отдел „Социални дейности” – за установеното поведение на всяко от непълнолетните лица. Това са органите, които ще преценяват необходимостта и възможността от предприемане на съответни мерки. В Община – Русе този отдел е отговорен за организирането и изпълнението на общинската програма за закрила на детето, съвместно с Дирекция „Социално подпомагане“, и има водеща роля в дейността на комисията за детето (съгласно обявеното в т. 13 от програмата им).

До момента не са установени данни за извършено престъпление от общ характер.

Окръжна прокуратураРусе смята за важно да бъде отчетено, че тази проверка не би била възможна, ако не разполагаше с правомощията дадени ѝ от Конституцията и ЗСВ по линия на „Общия надзор за законност“. Случаят бе проверен и изяснен от екип служители на ОД на МВР – Русе и на Регионална здравна инспекция – Русе в изключително кратък срок – от два дни, едва след ангажиране на прокуратурата с казуса и това не е прецедент в работата на прокурорите.

Продажбата на иззетите от трите лица флакони диазотен оксид (райски газ) и патроните за тях не е извършвана и документирана по реда на Закона за счетоводството. Тя е осъществена от тях като физически лица. Цената на едро на флакон с райски газ с вместимост от 640 мл. е от 28,00 до 32,00 лева и свободно се предлагат в интернет и социалните мрежи. Цената на един балон е от 6,00 до 7,00 лева или продаден на дребно един флакон диазотен оксид (райски газ) носи печалба от 480 до 560 лева. Тази информация не съставлява „достатъчно данни“ по смисъла на НПК и не дава възможност да бъде образувано и проведено разследване за извършени данъчни престъпления, но Окръжна прокуратураРусе я намира за достатъчна органите по приходите да инициират и извършат съответните проверки, за които имат необходимата компетентност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    19
    Искам я анално
    Тази в дясно с черната блуза и сините дънкови килоти направо ще и пръсна задника ако я пипна ще я напълня до горе 😍
  • 9
    18
    Райски
    Едното от момичетата е Данчето Зафирова, която е само на 16 но вече е една от най-известните в града проститутки. Има обява в сайта Адам и Ева, който толерира непълнолетни. Няма проблеми за нея, защото си плаща на когото трябва, но на НАП не плаща нищо разбира се.
  • -2
    17
    123
    сигурно духат невероятно. искам и аз ! плащам в газ !
  • -4
    16
    Не вярвам на Общинската...
    Искаме видеото от кабинета на Менчо, когато жена му го е хванала в изневяра с една от Коврите в Общаната. Вадете записите от CCTV, за да се наслаждаваме на Порн гледката. Интрсно е къде и го е бил подал нашия Развратник, от Гъ_за ф Оста_а ли или направо в Г_за.
  • 11
    15
    Образа
    И това с какво ще спомогне да не станат наркоманки в бъдеще?Не че вече някои от тях не приличат на долнопробни к...и тей както са облечени.Къде са родителите им??Що на тях не отидат да се карат и да ги глобяват как са си възпитали децата?Такива картинки все повече ще се гледат занапред.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари