Условна присъда за турски шофьор, причинил смъртта на музиканти от Пловдив

1
В катастрофата загинаха певецът Николай Николов - Нико и китаристът Петър Дюлгерски
В катастрофата загинаха певецът Николай Николов - Нико и китаристът Петър Дюлгерски

В катастрофата загинаха певецът Николай Николов - Нико и китаристът Петър Дюлгерски

Апелативният съд в Пловдив потвърди условната присъда на турски шофьор, участвал в катастрофата, при която загинаха певецът Николай Николов - Нико и китаристът Петър Дюлгерски. Турският гражданин беше съден задочно, тъй като властите в родината му отказаха да го призоват по делото в България. Той напусна страната ни миналата година, след като съдът в Стара Загора промени мярката му и го пусна на свобода, предаде NOVA.

Съдът в Пловдив потвърди тригодишната условна присъда, с пет годишен изпитателен срок. М. К. беше признат за виновен за това, че по непредпазливост е причинил смъртта на двамата музиканти при катастрофа в прохода „Хаинбоаз“.

Инцидентът стана в края на юни 2018 г. Николов и Дюлгерски пътували заедно за участие към град Русе. Времето било дъждовно и, когато навлезли в „Хаинбоаз“, се движели със 77 км/ч при разрешена скорост от 40 км/ч. Пътната настилка била мокра, имало ограничена видимост и поредица от опасни завои. На един от тях Дюлгерски загубил контрол над колата и навлязъл в насрещното платно. Там се ударил в насрещно движещия се автовоз.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    е, от написаното
    Кой според вас е виновен за катастрофата и последиците?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари