Условна присъда за кмета на село Карапелит

0
Иван Стоянов подаде оставка на 8 април, а вчера ОИК - Добричка със свое решение прекрати правомощията му като кмет
Иван Стоянов подаде оставка на 8 април, а вчера ОИК - Добричка със свое решение прекрати правомощията му като кмет Снимка: dobrudjabg.com

Кметът на добричкото село Карапелит Иван Стоянов получи днес осъдителна присъда, след като състав на Добричкия районен съд одобри постигнатото споразумение между подсъдимия и Районната прокуратура в Добрич.

Предаденият на съд за документни престъпления, извършени като продължавано деяние, приел да изтърпи наказание от 1 година лишаване от свобода, което съдът е отложил с изпитателен срок от 3 години.

Със споразумението кметът е лишен и от право да заема определена държавна или общинска длъжност за срок от 2 години, съобщават от Апелативната прокуратура.

В периода от 21 до 30 ноември 2018 г. подсъдимият в качеството на кмет на с. Карапелит, община Добричка, при условията на продължавано престъпление в кръга на службата си съставил четири официални документа - нотариални удостоверявания на верността на подписи, поставени на заявления за промяна на участие и прехвърляне на натрупани суми по индивидуална партида в друг съответен  фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване „Алианц България“ АД в София. Целта била документите да бъдат използвани като доказателство за тези обстоятелства.

В документите кметът  удостоверил неверни обстоятелства - че подписите са на определени лица и че са положени пред него.

Разследването по досъдебното производство е проведено и приключено в срок от една седмица под ръководството и с участието на прокурор от Районна прокуратура в Добрич.

Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

Иван Стоянов подаде оставка на 8 април, а вчера ОИК - Добричка със свое решение прекрати правомощията му като кмет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари