Условие: Турският език да стане втори официален в България

1
Касим Дал
Касим Дал

"Ужасяващи условия" поставили Касим Дал и Корман Исмаилов на предишните парламентарни избори пред партиите вдясно, за да бъдат приети в тогавашната коалиция ОДС.

Турският език да стане официален наравно с българския, поискали Дал и Исмаилов, след което обещали "доста гарантирани турски гласове и много пари" .Скандалните подробности разкрива в интервю за "Преса" Любен Дилов-син. Касим дал поискал още ОДС да се ангажира със законопроект, който да дава "по-специален статут на българските турци". Тези стряскащи намерения, които целели да отцепят гласове от ДПС в полза на ОДС, провалили преговорите, посочва Дилов-син. И пита - реформаторите днес дали подкрепят сепаратиските искания на партньорите си Дал и Исмаилов.

В телефонно включване в сутрешния блок на "Нова телевизия" Корман Исмаилов отрече категорично да е имало подобно искане и нарече казаното от Дилов "предизборно говорене". Той поиска да бъдат разпитани и другите партньори при преговорите тогава - СДС и НДСВ. "Нека колегите да кажат дали сме предявили подобно искане", заяви той. Според представителя на Реформаторския блок политическата формация, в която участва Любен Дилов-син, очевидно иска да извлече дивиденти от подобни твърдения. "Наясно сме, че общественото мнение в България не може да приеме такова искане, каквото ни се приписва и затова не сме и помисляли да го предявим към партньорите си", завърши Исмаилов.

Източник: PPESSADaily
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари