Усещане за суджук

2
Вместо правосъдие, във всички нас остава усещането за суджук. За суджук във властта – навързан и мазен
Вместо правосъдие, във всички нас остава усещането за суджук. За суджук във властта – навързан и мазен Снимка: Иван Червенков

Две обвинения, двама депутати, две правосъдни системи, два подхода на медиите.

Тези дни една смела жена, разследващ журналист, доказала професионализма и най-вече смелостта си пред цял свят, депутат, която не си мълчи срещу неправдата, която въпреки заплахите продължи с разследванията за корупция, беше обвинена в „пране на пари“, беше наречена крадла, че е правила кариера с крадени пари. Агент Рудолф, Тома, както и други духалки на гербавите не пропуснаха да я очернят в медиите и да занимават цялото общество с личния й живот, доходи, къде живее, с кого живее, как живее. За да останем с усещането за престъпност.

От друга страна тези дни след година и половина бавно и мъчително разследване, свързано със заплахи срещу свидетели, палене на колите им, обещаване на какво ли не /то се чува, но странно как няма доказателства/ пак един депутат, бивш, който не е известен с нищо, освен с един суджук, кротко и мирно си живее и все още е член на управляващата партия. И за разлика от случая с Елена Йончева, при него доказателствата са съкрушителни, свидетели, записи, какво ли не. За изнудване от името на Главната Мутра на Републиката и партията за особено големи размери …на суджука. Прияло му се било на ГМР суджук. Четири тона. То се знае, че от малък набива филии с мас, докато тича с едната ръка, но все пак четири тона….чуха се загрижени за вожда гласове от партията му, да не вземе да се гътне от толкова суджуци.

И най-интересното е, че този огромен скандал се замете. Верните джурналя на властта само го маркираха като случай и повече никой не писа за него, освен клетви, че Боку нищо не знаел. И ми стана още по-интересно, защо пък не го маркираха този суджук да се види къде ще отиде. Ама щеше да стане много неудобно. Световен резил. Някак си да крадеш милиарди изглежда по-престижно, ама суджук….ами селска история! Може да измъкнеш мутрата от село, ама селото от мутрата не можеш.

Още едно сравнение – БСП беше нападната агресивно, че е защитила Елена Йончева, едва ли не съучастници ги изкараха. Въпреки че никой от народа не се усъмнява в невинността на Йончева. Но пък Живко Суджука, за когото има много доказателства по твърдения на разследващите, все още е горд член на партия ГЕРБ. Защо ГЕРБ не се разграничи от него?!? Нали настояваха БСП да се разграничи от Йончева. Явно аршинът е различен за наши и ваши.

И въпреки големият размер на корупцията със суджука, депутатинът гербав никой не го разкарваше с пранги на краката и не прекара година в ареста. Напротив, оставиха го да си работи, а внезапно се запалиха и коли на свидетелите. Да си знаят кога се оплакват, че ГМР им е изплюскал суджука!

И накрая вместо правосъдие, във всички нас остава усещането за суджук. За суджук във властта – навързан и мазен.

Правосъдие няма, има само шайка!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари