Урсула Фон дер Лайен заплаши "Астра Зенека" със забрана на износа

0
Трябва първо да изпълните задълженията си по договора с ЕС, преди да започнете да доставяне в други държави, отсече председателят на Европейската комисия
Трябва първо да изпълните задълженията си по договора с ЕС, преди да започнете да доставяне в други държави, отсече председателят на Европейската комисия Снимка: Bloomberg

Трябва първо да изпълните задълженията си по договора с ЕС, преди да започнете да доставяне в други държави

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заплаши "Астра Зенека" със забрана на износа на компанията извън ЕС заради неизпълнение на договореностите. В интервю за германската медийна група Функе фон дер Лайен казва, че ЕС може да забрани планиран от фирмата износ.

"Това е посланието ни към Астра Зенека: Трябва първо да изпълните задълженията си по договора с ЕС, преди да започнете да доставяне в други държави", предупреждава фон дер Лайен, предаде БНТ.

От началото на февруари в ЕС действат нови правила за прозрачност на износа на ваксини. Всички фирми, които произвеждат в държавите от ЕС и искат да изнасят, трябва първо да уведомяват националните власти и Брюксел. По силата на тези правила в началото на месеца Италия блокира износ на ваксини от "Астра Зенека" за Австралия.

В интервюто си в пред германските медии фон дер Лайен казва още, че е рано да се обсъжда летния сезон и да се правят планове за ваканция. Според нея в много страни се разпространяват новите по-агресивни варианти на вируса и в някои държави вече е започнала третата вълна на пандемията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари