Урсула фон дер Лайен: Становището на ЕК за Украйна ще е готово след седмица

0
Това каза председателят на ЕК на среща с Володимир Зеленски в Киев
Това каза председателят на ЕК на среща с Володимир Зеленски в Киев Снимка: АП

Становището на Брюксел относно желанието на Украйна да се присъедини към ЕС ще е готово в края на следващата седмица

Това каза днес на украинския президент Володимир Зеленски по време на посещение в Киев председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, предадоха осведомителните агенции и БТА.

На съвместна пресконференция тя каза, че днешната дискусия със Зеленски е създала възможност комисията да изготви до края на следващата седмица позицията си дали да препоръча Украйна като кандидат за член на ЕС. Това би било само предварителна стъпка в един продължителен процес. Всичките 27 страни членки на съюза трябва да изразят съгласие за предоставянето на кандидатски статут на Украйна, след което ще има пространни преговори по реформите, които страната трябва да извърши, преди да бъде приета в блока.

По време на това свое второ посещение в Киев след началото на руското нашествие на 24 февруари Фон дер Лайен напомни на Зеленски, че въпреки напредъка на Украйна по административните реформи и в други сфери има все още много работа. Тя посочи изрично необходимостта от продължаване на борбата с корупцията.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари