Урсула фон дер Лайен отново е кандидат за председател на ЕК

0
Кандидатурата ще бъде гласувана на конгреса на ЕНП в Букурещ на 7 март
Кандидатурата ще бъде гласувана на конгреса на ЕНП в Букурещ на 7 март Снимка: ЕПА / БГНЕС

Кандидатурата ще бъде гласувана на конгреса на ЕНП в Букурещ на 7 март

Политическото ръководство на Европейската народна партия, което по-рано през деня пристигна в Букурещ за предстоящия конгрес на ЕНП, потвърди тази вечер (5 март) регистрацията на Урсула фон дер Лайен в надпреварата за определяне на кандидат на ЕНП за поста председател на Европейската комисия. Това съобщи заместник-председателят на ЕНП и евродепутат от румънската Национално-либерална партия (НЛП) Зигфрид Мурешан в информация до медиите.

Кандидатурата на Урсула фон дер Лайен ще бъде гласувана на конгреса на Европейската народна партия в Букурещ на 7 март в 10:00 ч. местно (и българско време), съобщава БТА.

Събитието с участието на 2000 делегати от 44 държави започва в сряда (6 март) в румънската столица. С него ЕНП ще отбележи началото на предизборната си кампания за вота през юни. България ще бъде представена от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел и от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, както и от българските евродепутати, които принадлежат към групата на ЕНП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    daskal
    Основната (базовата) МЕСЕЧНА заплата на председателя на ЕК е 27 437 евро. Какво друго има върху това или освен това - можем само да гадаем. Да са живи и здрави, ама те не живеят в нашия свят, а в някакъв паралелен свят. Уикипедия: A commissioner's basic monthly salary is fixed at 112.5% of the top civil service grade. As of June 2023, this works out to be €25,910.19 per month. The president is paid at 138% (€27,436.90 per month), vice-presidents at 125% (€24,852.26 per month) and the High Representative at 130% (€25,846.35 per month).
  • 8
    2
    русенец
    Гинеколожката докато те абортира окончателно ЕС няма да миряса!
  • 7
    1
    плюс минус
    Ужастттт!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари