Урок по родолюбие в детска градина "Чучулига"

0

Броени дни след честването на 138-годишнината от Освобождението на Русе и малко преди да отбележим Националния празник – 3 март, децата от група „Ян Бибиян“ на детска градина „Чучулига“ демонстрираха знания в открит урок по родолюбие.

Бъдещите първокласници бяха разделени на два отбора – „Левски“ и „Ботев“, а в журито се включиха родители и директорът на градината г-жа Скарлет Гвоздейкова.

Децата пяха възрожденски песни, рецитираха стихове, а родителите решаваха кръстословица и си припомниха част от славното ни минало, назовавайки стари сгради в Русе и национални обекти в страната.

Децата разказаха за шестима национални герои – Капитан Райчо Николов, Райна Попгеоргиева, Христо Ботев, Васил Левски, Баба Тонка и Ангел Кънчев. Защо се гордеем, че сме русенци, какво се е случило в нашия град за пръв път, кои са старите столици на България и кои са забележителностите в родния им град, бяха само част от въпросите, които им зададе г-жа Диана Илиева и на които те отговориха изчерпателно.

„Носете обичта към България в сърцата си и макар да сте деца на света, винаги се връщайте в родния град“, заяви г-жа Гвоздейкова. Тя връчи на двата отбора грамоти за отлично представяне в урока по родолюбие.    

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари