Урок по родолюбие: Русенци почистиха паметните плочи в Парка на възрожденците

4
Засадени са и цветя пред паметника на Захарий Стоянов
Засадени са и цветя пред паметника на Захарий Стоянов

6-ти септември събуди родолюбието на русенци

На днешния празник доброволци от граждански сдружения Ruse GO и "СъГраждани" почистиха надгробните плочи на Любен Каравелов, Панайот Хитов, Никола Обретенов, Баба Тонка и Стефан Караджа в Парка на възрожденците. В акцията бяха отстранени листата и бурените около паметните места. 

"Надгробните плочи на видните българи имат нужда от почистване. За да не нараним камъка ще ги почистим с кърпа, гъбичка и вода", обявиха ден по-рано екоактивистите. 

И днес почистването е вече факт. Знаковият русенски парк е освежен в памет на героите, а в групата по почистването се включиха и много деца.

"Засадихме и цветя пред паметника на Захарий Стоянов", съобщи още Иван Белчев в профила си във фейсбук, като публикацията е придружена от снимки от мястото на събитието. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    3
    Геро
    Семейно-приятелската задруга За-Белчеви цъка минусчета, но истината няма как да се загърби. На пръв поглед родолюбиво, но при внимателен прочит егоистично и самолюбиво.
  • -1
    2
    Really
    Инициативата по принцип е добра, но по своята същност е поредната реклама и самоизтъкване на господина Иван Белчев, както пише в предния коментар. Ако това беше публично и предварително обявено, със сигурност щяха да се отзоват и други хора. Иначе излиза като реклама на въпросния господин, приятелката и майка му, сиреч семейна изява с фон от дечица, въвлечени в егоистичните и натегачески За-Белчеви мероприятия преди изборите.
  • 0
    1
    Казанската Афера
    Много хубаво,ама такива инициативи трябва предварително да се обявят,а не само снимка след събитието и реклама на Иван Белчев.Имахора които искат да участват без да са Го-еди кои си или някакво сдружение..Може би нямаше да са трима души и шест дечица..да сте живи и здрави!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари