Ураганен вятър в Турция: Загина майка, опитала да спаси детето си

4
Четирима загинали и 38 ранени при инциденти вследствие на лошото време в Истанбул
Четирима загинали и 38 ранени при инциденти вследствие на лошото време в Истанбул

Четирима загинали и 38 ранени при инциденти вследствие на лошото време в Истанбул

Четирима души загинаха и 38 бяха ранени днес при инциденти, предизвикани вследствие на лошото време в Истанбул, съобщи турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа, цитиран от турските телевизии СиЕнЕн-Тюрк и ТРТ-Хабер, предава БТА.

Поривите на вятъра достигат до 130 километра в час. Най-силно засегнати са били кварталите Есенюрт, Арнавуткьой, Авджълар, Башакшехир, Султангази.

При инцидентите са загинали четирима души, сред които един чужденец, и са били ранени 38 души, като състоянието на трима от тях е тежко. Ранените хора са приети в болници.

При един от многото инциденти е загинала жена, която опитала да спаси детето си, след като покрив е паднал върху тях. Майката е успяла да предпази детето, като го е закрила с тялото си. Жената е починала на място, а хората в района са успели да извадят изпод отломките детето. То е ранено и е прието в болница, информира ТРТ-Хабер.

Истанбулската голяма община информира за стотици инциденти в града заради ураганния вятър. Засега е известно, че бурният вятър е съборил 33 покрива на сгради, изкоренени са 192 дървета, отнесени са общо 52 светофара и пътни знаци, изпопадали са други 232 опасни предмети, нанесени са щети на много автомобили.

Силните пориви на вятъра доведоха и до падане на часовникова кула в истанбулския квартал Чаталджа. За щастие при падането на огромната кула никой не е пострадал, информира телевизия НТВ.

Бурен вятър преобърна български ТИР в Истанбул

Заради лошите метеорологични условия бе спряно движението през пролива Босфора.

Изключително затруднени са и полетите на самолетите, като няколко самолета не са могли да кацнат в Истанбул (на летищата "Истанбул" и "Сабиха Гьокчен"). Полетите са били пренасочени към Анкара и Измир.

По информация на СиЕнЕн-Тюрк два ТИР-а и камион в Истанбул са се преобърнали, а товарен кораб се е блъснал в пристанище в квартал Авджълар.

Цяла Западна Турция днес е в плен на лошото време.

Двама души, които са пътували в микробус в град Бурса, са били ранени, след като изкоренено от урагана дърво е паднало върху колата, посочва НТВ.

Телевизия СиЕнЕн-Тюрк съобщава, че в град Коджаели са потънали седем лодки.

Ураганният вятър причини материални щети и в окръзите Мугла (най-вече в курорта Бодрум) и Балъкесир.

Метеоролозите предупреждават, че лошото време ще продължи и утре в редица западни окръзи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари