Ураганът „Рослин” взе две жертви в Мексико

0
Скоростта на вятъра достигна 120 км/ч
Скоростта на вятъра достигна 120 км/ч Видео: NOVA

Скоростта на вятъра достигна 120 км/ч

Ураганът "Рослин" достигна западния бряг на Мексико като буря от категория 3, съобщи Националният център за ураганите на САЩ (NHC), предава NOVA.

Той връхлетя близо до малкия град Санта Крус в крайбрежния щат Наярит около 05:30 ч. местно време. Скоростта на вятъра достигна 120 км/ч, съобщиха от NHC.

Секретарят по сигурността в Наярит Хорхе Бенито Родригес съобщи, че един човек е загинал в община Росаморада. Пожарникарите потвърдиха и смъртта на 80-годишен мъж на остров Мескалтиан, чиято къщата му се е срутила, предаде АФП.

NHC и Метеорологичната служба на Мексико предупредиха за разрушителни ветрове, проливни дъждове, които могат да предизвикат внезапни наводнения, както и за свлачища и вълни с височина до шест метра по тихоокеанското крайбрежие, предаде „Евронюз“.

"Очаква се "Рослин" да предизвика животозастрашаваща вълна със значителни крайбрежни наводнения", допълниха от NHC.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари