Управляващите предлагат минималната пенсия да стане 250 лева

0
Изявление на ГЕРБ и “Обединени патриоти”
Изявление на ГЕРБ и “Обединени патриоти”

В управленската коалиция се обединихме около предложението минималната пенсия да стане 250 лв.

Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на брифинг в Народното събрание.

 „Както знаете вече сутринта имаше политически съвет на коалицията, на който обсъдихме въпроси в програмата на коалиционното правителство още през съставянето му в началото на 2017 г. Обединихме се около решението за изпълнение на текста, който сме заложили в коалиционната програма, за повишаване на пенсиите. В случая се обединихме около решение, което ще внесем между първо и второ четене, за повишаване на минималната пенсия на 250 лв“, каза още Симеонов.

По думите му второто решение, което са взели и което ще материализират, е за приобщаването на децата от ниски социални слоеве към образователната система. Той поясни, че идеята е четири, пет и 6-годишните деца да бъдат задължително в детска градина, като държавата поеме разходите за такси на тази група деца.

„Третото, около което се обединихме, е да бъде определен и заделен фонд в размер на 70 млн. лв. за изграждане на нови детски градини и училища“, допълни още Симеонов. Той посочи, че четвъртото, около което са се обединили е първият ден от болничните да не се заплаща.

„Ангажиментът ни е минималната пенсия да стане 300 лв. до края на управлението, вървим в тази посока”, заяви лидерът на НФСБ.

"Атака" е изключена от коалиция "Обединени патриоти". Колаиция ГЕРБ - "Оединени патриоти" е запазена. Тя не е променена. Самата коалиция "Обединени патриоти" е променена". На въпрос защо сега обсъждат текстове от бюджета, Симеонов посочи, че към този момент са актуални поправките, които ще бъдат внесени между първо и второ четене. "Искам да ви припомня съвсем човешки, че бяхме в период на избори", поясни още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари