Управляващите екзекутират преференциалното гласуване

0
ДБГ призовава на протести срещу промените в Изборния кодекс
ДБГ призовава на протести срещу промените в Изборния кодекс

ДБГ призовава на протести срещу промените в Изборния кодекс.

Започваме протести срещу недемократичните промени в Изборния кодекс. 

Управляващите прекрояват изборното законодателство като екзекутират преференциалното гласуване, изпращат в небитието електронното и осакатяват машинното гласуване.

Това каза председателят на Движение България на гражданите на протест  пред парламента преди началото на второто четене на промените в Изборния кодекс. На протеста бяха и представители на други десни партии.

Делчев подчерта, че и в този случай ГЕРБ прегръщат инициатива на уж враговете си от ДПС, което е силен знак, че предстоящите избори са набелязани за фалшифициране. Вместо да научи урока на Венецуела, която е в тежка криза благодарение и на фалшифицираните избори преди няколко месеца, Борисов се е вдъхновил от Мадуро за това как да проведе изборите  в България, коментира Делчев.

Сред промените, одобрени от правна комисия вчера, са ограничаването на  основанията за обжалване пред съда на нарушенията в изборния ден, както и възможността ЦИК и РИК да вземат решения по спорни въпроси с  обикновено, а не, както досега, с квалифицирано мнозинство.

Безпардонното поведение на мнозинството отхвърля поредица от предложени  от нас и гласувани в 42-то Народно събрание промени, гарантиращи демократични избор, заяви зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски, който също участва в протеста.

От ДБГ обмислят да сезират Венецианската комисия на Европейския съюз заради това, че промени в Изборния кодекс се правят 3 месеца преди изборите в противоречие на всички принципи. Призоваваме демократично мислещите хора да се включат в протеста, който ще се проведе тази вечер, в 18:00 ч пред Народното събрание, каза Делчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари