Управлението в България: Оправяйте се сами

3
Разчитайте на роднини и приятели, не разчитайте на нас, оправяйте се както намерите за добре и не ни занимавайте!
Разчитайте на роднини и приятели, не разчитайте на нас, оправяйте се както намерите за добре и не ни занимавайте!

Тук прозира цялата философия на управление на ВСИЧКИ правителства в България - "Разчитайте на роднини и приятели, не разчитайте на нас, оправяйте се както намерите за добре и не ни занимавайте!"

Това написа Къци Вапцаров в социалната мрежа

Журналист: - Г-н Ананиев, много наши читатели ни пишат на редакционния мейл, че имат голям проблем с гледането на децата си. Защото личните лекари отказват да им издадат болничен, тъй като ясли и градини са затворени и не се водят под карантина!

Ананиев: - Ами...аз не разбрах...те взели ли са неплатен отпуск? Те имат право да си вземат неплатен отпуск.

Журналист: - Да, но ако излязат в неплатен отпуск, как ще хранят децата си?

Ананиев: - Вижте, това е положението. Платен болничен се дава единствено на подложени под карантина. Другите ще трябва да направят жертви, да дадат детето на баба, на дядо...

Журналист: - Но как така, нали възрастните хора са най-рисковите групи, те трябва да са напълно изолирани.

Ананиев: - Ами не е така... Видяхте, че рисковата група не е при тях, а при много по-младите - 40-49 годишни. Те са най-много болните в България. Всяко едно семейство винаги може да намери клинично здрав човек, който да помага...

На тоя покъртителен министър искам да му кажа, че възрастните хора наистина са най-рисковата група, заради отслабената имунна система и съпътстващите старчески хронични заболявания. Това, че в България има най-много заразени в интервала от 40-49 години, не значи, че те са най-застрашени. Те са най-голяма бройка заразени, защото са от най-социално активните групи, а старите хора си стоят по къщите. И да кажеш на някой, че в сегашната ситуация е безопасно да си заведеш детето при баба и дядо да го гледа, за да може той да ходи на работа, е безумие. Безумие е дори изречено от обикновен човек, да не говорим от здравен министър!!!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари