Два пъти повече неваксинирани деца са хоспитализирани заради Омикрон в САЩ

0
Хоспитализациите заради Ковид-19 сред децата са били по-високи при Омикрон в сравнение с варианта Делта
Хоспитализациите заради Ковид-19 сред децата са били по-високи при Омикрон в сравнение с варианта Делта Снимка: iStock

Броят на хоспитализираните неваксинирани деца от пет до 11 години е два пъти по-голям от ваксинираните през рекордното увеличаване на случаите на Ковид-19 заради варианта Омикрон в САЩ,

Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на американско изследване, информира БТА

На всеки 100 000 неваксинирани деца са хоспитализирани 19,1 с Ковид-19 от средата на декември миналата година до края на февруари в сравнение с 9,2 на 100 000 ваксинирани. Данните са на американските Центрове за контрол и профилактика на заболяванията.

Специалистите са работили с данни за почти 400 хоспитализации в 14 щата през този период. От 397 приети в болница деца с Ковид-19, когато е бил доминантен вариантът Омикрон, 87 процента са били неваксинирани, една трета не са имали хронични заболявания, а 19 процента са приети в интензивни отделения.

Силно заразният вариант Омикрон доведе до рекорден брой заразени в САЩ през януари и увеличаване на хоспитализациите заради Ковид-19 сред подрастващите под 18 години. Това доведе до притеснения за въздействието му сред неваксинираните деца.

Американският регулатор разреши употребата на ваксината на "Пфайзер"/"Бионтех" срещу Ковид-19 за децата от 5 до 11 години през октомври, преди вариантът Омикрон да стане преобладаващ.

Само 28 процента от децата в тази възрастова група са ваксинирани. Това са около осем милиона.

Изследването установи също, че хоспитализациите заради Ковид-19 сред децата са били по-високи при Омикрон в сравнение с варианта Делта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари