Управителят на "Юнион Ивкони" даде пресконференция

2
Фирмата все още няма връзка с водача от деня на инцидента
Фирмата все още няма връзка с водача от деня на инцидента

Има съмнения, че шофьорът, който обърна автобус на "Юнион Ивкони" на магистрала "Тракия" на 30 октомври, при което пострадаха 20 човека, е шофирал и преди курса. 

Това заяви управителят на фирмата Георги Атанасов на пресконференция след приключилата вътрешна проверка на компанията, пише 24 часа.

"По документи всичко е изрядно, но след проверката се появили съмнения, че шофьорът Валентин е управлявал в 10% от пътя Слънчев бряг - София сутринта. Този курс започва от 6:10 сутринта от Слънчев бряг. Някъде по пътя е направена самоволна смяна на водачите и шофьорът, който е предизвикал катастрофата, е бил шофьор и на този автобус. Поне такива съмнения са се породили след вътрешната проверка", каза Атанасов. 

След това в 17 часа шофьорът се е качил в автобуса за курса София-Слънчев бряг, който той е трябвало да управлява по график и е минал всички прегледи. От деня на инцидента управителят на "Юнион Ивкони" няма контакти с шофьора си, той е изчезнал. 

По повод твърденията на зам.-министъра на транспорта Ангел Попов, че "Юнион Ивкони" има 28 акта. Управителят Атанасов заяви, че актът на фирмата е един и той се обжалва. Другите 26 акта са на шофьори. Шефът на автобусната фирма заяви, че те не знаят какви актове за нарушение имат техните водачи. Не получават информация от автомобилна администрация. Шофьорите криели, тъй като за нарушенията си щели да получат дисциплинарни наказания от фирмата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари