Управителят на УМБАЛ "Медика": Пациенти в Русе няма да бъдат връщани!

9
От болницата се надяват повече хора да откликнат на призива за доброволна помощ
От болницата се надяват повече хора да откликнат на призива за доброволна помощ Видео: NOVA

Пациенти в Русе няма да бъдат връщани

В Русе COVID отделенията в трите болници, които приемат пациенти с положителни проби и по-тежки симптоми, са препълнени. А медиците от града търсят решение за разкриване на нови легла, но и за намиране на доброволци, включително такива без медицинско образование.

Над 150 – 160 легла в три от болниците в Русе са заделени за пациенти с COVID. Всички те обаче са препълнени. В УМБАЛ „Медика” има 20 легла за неинвазивно лечение на пациенти с COVID, и други 5 – за интензивно лечение. От началото на седмицата ще има нови 21 легла.

Реорганизирахме дейността на болницата. Към момента са спрени всички планови приеми и операции, и пренасочихме персонал от други отделения. На този етап успяваме да се справим. Проблемът обаче е сериозен. Колегите обаче работят вече шести месец на пълни обороти и вече са изтощени”, заяви управителят на здравното заведение д-р Йоцов, предава NOVA.

Отправихме апел за доброволци – дори такива без медицинско образование. Радваме се, че вече има хора, отзовали се на призива и така ще могат да помогнат и на нас, но и на пациентите”, посочи той.” Пациенти в Русе няма да бъдат връщани", категоричен е медикът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари