Приложение показва в кои болници в Русе има свободни COVID легла

2
Електронната система функционира успешно от близо 2 седмици
Електронната система функционира успешно от близо 2 седмици

Уеб-базирано приложение показва на спешните медици в област Русе в кои болници има свободни легла за лечение на пациенти с COVID-19.

На практика дигиталната система работи 24 часа, 7 дни в седмицата, като по този начин спестява ценно време както за болните, така и за спешните екипи, които във всеки един момент знаят къде могат да закарат пациент, нуждаещ се от хоспитализация, предаде Кис 13.

Електронната система функционира успешно от близо 2 седмици, като приложението е разработено буквално за един ден и е предоставено напълно безвъзмездно за ползване от софтуерния инженер Владислав Симчев.

Системата показва постоянно на диспечерите в Центъра за спешна медицинска помощ в Русе свободните легла за лечение на пациенти с COVID-19 в болниците от региона. Уеб-базираното приложение отговаря на най-високите критерии за информационна сигурност, а при постъпване или изписване на пациент с коронавирусна инфекция, от съответната болница имат ангажимент да нанесат промяната.

По този начин се спестява ценно време както за болните, така и за спешните екипи, които във всеки един момент знаят къде могат да закарат пациент, нуждаещ се от хоспитализация.

Владислав Симчев смята, че това сътрудничество между частния бизнес и държавната администрация може да се задълбочи с разработването на различни софтуерни продукти, които са в полза на обществото.

За разработването на приложението русенецът беше удостоен с грамота на областния управител Галин Григоров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари