Употребата на Ванга вече прескочи в тъпа злоупотреба

0
На принципа: „Ванга продава!" Без значение какво ще й тропосат посмъртно
На принципа: „Ванга продава!" Без значение какво ще й тропосат посмъртно

Употребата на Ванга, в която едва ли някой се съмнява, мина в злоупотреба. Но от най-тъпия вид. Дори и да няма злоупотребяване като нещо материално, в ущърб на друг, то има възползване от името на пророчицата, биене в гърдите, че ето на, познаваме я отблизо, близка ни е била, знаем всичко за нея. А това си е осребряване на тази близост.

Може и да звучи на някого прекалено това със злоупотребата, но на човек му идва в повече, когато смятащ се, определящ се за много близък на Ванга, наричащ я майка, изрече следното: „Тя беше пухкава жена с налети форми, излъчваше сексапил".

Сигурно е така, сексапилът - привлекателност, чувственост, чар - е за всеки. Но когато е изречено, убедена съм, в търсенето на шокиращ интерес от околните, тогава някак си на човек му изплуват другите значения на думата „сексапил" - съблазън, съблазнителност, дори възбудителност, които едва ли се връзват с Ванга - без значение кой как я възприема.

Вангелия Пандева Гущерова е известна просто като Ванга, като Петричката врачка, Българска пророчица, Българската ясновидка, Ванга гледачката, Баба Ванга, Леля Ванга. Всеки знае - вярва или не, че вижда съдбата на всеки човек, притежава дарба да предсказва бъдещето, да посещава духом различни места.

На никого обаче и през ум няма да му мине да окичи със сигурност святата жена, която живееше в гърлото на вулкана от преди милиони години - днешната планина Кожух - местността Рупите, с прозвището Ванга Съблазнителката.

Разбира се, това със сексапила по никой начин не е нито най-голямата употреба, нито кой знае каква пък злоупотреба. Какви ли не сме ги чували. Някои „ползват" Ванга като предсказател на земетресения. Други за гуру в диетите. Приписват на петричанката дори оная световно прочутата зелева супа за отслабване. Като в някои „рецепти на Ванга" има включени кафяв ориз, киноа, кейл и други продукти, за които, макар и с ясновидски възможности, тя едва ли е подозирала, че съществуват.

Не че е голяма работа набеждаването на леля Ванга, че е готвила чорба с киноа. Тъпият номер е друг - безкрайното въртене на бизнес на гърба на Ванга дори и след нейната смърт. И идиотското му опошляване.

Сега, след като стана ясно за сексапила на пророчицата, да пази Господ, от зелева супа да не вкарат Ванга в реклами на секс продукти. Не искам и да мисля какви „сексапилни" съчетания могат да му хрумнат на някой болен мозък. На принципа: „Ванга продава!" Без значение какво ще й тропосат посмъртно.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари