United Group: Шокирани сме от изявлението на Кирил Петков по казуса „Булсатком“

1
Поведението му нарушава българското законодателство и законодателството на ЕС, пишат от компанията
Поведението му нарушава българското законодателство и законодателството на ЕС, пишат от компанията Снимка: БТА

Поведението му нарушава българското законодателство и законодателството на ЕС, пишат от компанията

Шокирани сме от изявлението, направено от г-н Кирил Петков, относно казуса „Булсатком“. Това се казва в позиция на United Group по повод изказването на съпредседателя на „Продължаваме промяната“, цитирана от БГНЕС.

"На 31 януари г-н Петков спекулира с бъдещото решение на Комисията за защита на конкуренцията по повод тази сделка. Това е недопустима намеса от страна на политик в работата на независим административен орган", заявяват от United Group.

От компанията подчертават, че съгласно българското законодателство КЗК е напълно независима от правителството. Тя прилага конкурентното право и не се ръководи от политически съображения. Нейните производства са поверителни. Разглеждането на казус „Булсатком“ продължава и решението все още не е прието и публикувано. "Г-н Петков коментира потенциалното бъдещо решение, основано на слухове и предположения, разпространявани в медиите. По този начин г-н Петков се опитва да повлияе на бъдещото решение на независимия регулатор", заявяват от United Group.

"Това поведение нарушава българското законодателство и законодателството на ЕС. В ЕС Европейската комисия винаги се е противопоставяла на всякакво политическо влияние при разглеждането на сливания и придобивания. Вярваме, че КЗК ще следва същия подход. Вярваме в независимостта на българските институции и в тяхната способност да се противопоставят на явната намеса на политически лидери", категорични са от компанията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Нашият Киро
    Нашият Киро винаги закусва преди другите деца и се среща с правилните хора.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари