Унгария заплаши да блокира кандидатурата на Украйна за членство в ЕС

5
Виктор Орбан е писал до президента на Европейския съвет Шарл Мишел
Виктор Орбан е писал до президента на Европейския съвет Шарл Мишел Снимка: Orbán Viktor / Facebook

Виктор Орбан е писал до президента на Европейския съвет Шарл Мишел

Премиерът на Унгария Виктор Орбан заплаши да блокира кандидатурата на Украйна за членство в ЕС, съобщи "Гардиън".

Той е писал до президента на Европейския съвет Шарл Мишел, като твърди, че официалната кандидатура, препоръчана на 8 ноември от Европейската комисия, не трябва да бъде одобрена от лидерите на ЕС.

Европейският съвет не е в състояние да постигне съгласие относно бъдещето на процеса на разширяване, освен ако не бъде намерен консенсус относно нашата бъдеща стратегия спрямо Украйна“, написа той, предаде БГНЕС.

Лидерите се срещат на 14 и 15 декември с препоръката кандидатурата да бъде предоставена в средата на декември като водещо място в дневния ред.

"Трябва да проведат откровена и открита дискусия относно осъществимостта на стратегическите цели на ЕС в Украйна, които в момента имат за цел да постигнат военна победа на Украйна и военно поражение на Русия с намерението да предизвикат фундаментални политически промени в Русия. Смятаме ли тези цели за реалистично постижими“, добави премиерът.

Писмото му се разглежда в контекста на битката му да принуди ЕС да "освободи" 30 милиарда евро финансиране, задържани поради опасения за върховенството на закона и корупцията в Унгария.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    браво
    браво на тоя, единствения лидер в западния свят с глава на раменете и гръбнак, а украинските мърши и запада да вървят по дяволите, не че те вече не отиват, ама по-бързо
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари