Унгария разшири забраната за внос на продукти от Украйна

3
Ограниченията ще останат в сила до 30 юни 2023 година съобщават от унгарското правителство
Ограниченията ще останат в сила до 30 юни 2023 година съобщават от унгарското правителство

Ограниченията ще останат в сила до 30 юни 2023 година съобщават от унгарското правителство

Унгария обяви разширяване на забраната за внос на селскостопански продукти от Украйна, съобщи Hirado.hu, цитиран от Агенция Фокус.

Според решението на унгарското правителство забраната важи за зърнени култури, рапица и слънчогледово семе, брашно, растително масло, мед и някои видове месо.

Общо 25 продукта бяха включени в списъка. Ограниченията ще останат в сила до 30 юни 2023 година.

В съобщение на унгарският министър на земеделието Ищван Наги се посочва, че за да защити унгарските фермери и потребители, правителството нарежда временна забрана.

"В същото време страната не забранява транзита на тези продукти на своя територия. Транзитните пратки все още са разрешени, но компетентните органи ще ги проверяват на границата, ще бъдат наблюдавани с помощта на електронни устройства. Превозвачите, които нарушават правилата, могат да бъдат наказани, дори санкцията може да достигне пълната стойност на пратката", заяви министърът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Ванка с танка
    Аххх, че кеф усрайна да фалира дано!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари