„Умрялата“ лисица ДПС и планът „Пеевски“. Кой ще яде риба и кой - дървото

0
Ръководството на ДПС разгръща опитите да разцепи бъдещето управление още в процеса на неговото формиране
Ръководството на ДПС разгръща опитите да разцепи бъдещето управление още в процеса на неговото формиране

Ръководството на ДПС разгръща опитите да разцепи бъдещето управление още в процеса на неговото формиране.

Трябва да се вбие клин между „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се БГ. Ние идваме“ на всяка цена и с всички средства. Основната цел на тази мръсна война е да бъде запазен на поста главен прокурор Иван Гешев, което пък ще гарантира предпазването на двореца на Ахмед Доган в Росенец, както и недопускане да се разследва сделката по придобиването на ТЕЦ „Варна“ от почетния председател на ДПС.

Втората цел, но също толкова важна, е да се парират проверките на мрежата от зависимости между Пеевски и други бизнес и политически кръгове след обявените от САЩ санкции по закона „Магнитски“.

ДПС-босовете атакуваха шумно и брутално задкулисието, което било оглавявано от бизнесмена и издател Иво Прокопиев. Изброиха цял списък с министри от трите каинета на Борисов, които били представители на този клуб в сянка. „Демократична България“ бе посочена като проект и трамплин кръгът „Прокопиев“ да влезе в бъдещата власт.

Не е нужно човек да е адвокат на Иво Прокопиев и съпругата му Галя, за да се сети, че години наред медийната империя на Пеевски и армията от фирми, свързани с него и майка му процъфтяваше под „чадъра“ на властта, също и на прокуратурата и службите. Срещу Прокопиев и журналисти от медиите му се водиха и се водят още дела с абсурдни понякога обвинения.

ДПС се опитва да промени общественото мнение, което от години е свидетел на бруталното крадене и измами на модела #Кой, чието лице продължава да бъде Пеевски. Лидерите на движението и до днес мълчат по темата за докладите на турските служби, които документираха контрабандата на цигари от „Булгартабак“ и финансирането на терористични структури, споменавайки директно името на Пеевски.

Движението мълчи и за фалирането на „Булгартабак“ и негови дъщерни фирми, което доведе до убийството на основен поминък на немалка част от електората и привържениците на ДПС. Въпреки приватизационния договор и поетите задължения.

За фалирането на КТБ и заграбването на апетитните активи на банката е споменавано стотици пъти, но ДПС пасува.

Ако са ви спипали в мошеничество и кражба и дори има доказателства за това, не бързайте да се притеснявате. Обмислете ситуацията и контраатакувайте, като обвините отсрещната страна в недоброжелателност, а след това я обвинете в това, в което са уличили вас. Това е отбелязъл още Папирий Фабиан, живял по времето на Тиберий и Калигула. Нищо не се е променило до днес.

ДПС чрез Пеевски притежава стари връзки с Държавна сигурност и нови с високопоставени служители в МВР и тайните служби, за прокуратурата да не говорим. Затова „мръсните“ техники са част от политическия им арсенал за война с противниците и изтъкване на лични заслуги. Всичко това чрез невероятна демагогия.

Хаосът е благодатна среда за движението и неговия гуру Пеевски, достоен ученик на Доган.

Едни ще купят, други ще приласкаят с обещания за „вечна дружба“, а трети ще нападат яростно и с всички оръжия на задкулисието.

Кръгът, известен като „Капитал“ със сигурност не е съставен от ангели и девици. Но в момента е целта, която трябва да отвлече вниманието от съучастието на кръгове от ДПС в мафиотските управления на Борисов. Няма да изброяват министри, зам.-министри, шефове на фондове и агенции – в ДПС ги знаят най-добре. Без електората, естествено. Българските турци са използвани само за дежурната заплаха и извиване на ръце – заплаха за етническия мир.

Тази кампания ще се изостря, ще става още по-шумна и агресивна.

Народното творчество дава чудесен пример как „умрялата“ лисица открадва всичката риба на доверчивия старец, кото си мислел, че ще направи топло кожухче на бабата. Продължението а ала ДПС би било, ако дядото спипа крадлата, тя да го обвини, че е бракониер, черноборсаджия и гаден враг на животните. Ще му вземе всичко, а прокуратурата ще му повдигне обвинение и ще го арестува. После историята ще влезе в доклад за борбата с корупцията.

Върхушката на ДПС обаче трябва да е наясно, че има доста по-хитри лисици от тях, които вече са взели мярката на техните Пеевски и Доган. Това означава, че едва ли ще имат възможност да харчат милионите, които си мислят, че са скрили така, че никой не може да ги открие. Янките доста се забавляват с подобни екземпляри. Руската мечка също си пада по такива тарикати.

Емил Азар / FrogNwews

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари