Умишлено прикриват от какво и защо е починал Апостола на свободата

2

Абсурдни „информационни” табели за живота и делото на Левски с герба на София възмущават столичани и предизвикват недоумението и гнева и на многобройните гости на столицата ни, алармират от Християнско сдружение „Православна младеж – св. Петка Търновска“

Само след броени дни - на 19 февруари - цяла България отново ще се преклони пред паметта и делото на Апостола на Свободата Васил Левски. По традиция Столична община ще организира пред паметника на Левски и голям митинг-поклонение с поднасяне на венци, напомнят от православното младежко сдружение.

На път към възпоменателната церемония по повод 143–тата годишнина от гибелта на Апостола, ако минавате по бул. „Васил Левски”, вероятно обаче ще видите на сградите и някоя от големите информационни табели на български и на английски език, брандирани с герба на Столична община, които са посветени на живота и делото на Апостола.

Една от тях е монтирана и на сграда до тролейбусната спирка на кръстовището на бул. „В. Левски” с ул. „Гурко” и вече месеци наред предизвиква справедлив гняв у всеки, който спре и я прочете, посочват от Християнско сдружение „Православна младеж – св. Петка Търновска“.

Чужденците също четат с внимание така наречената „информационна” табела за Левски и после се питат учудено помежду си защо ли така съвсем млад - едва на 35 години, си е отишъл от този свят българският национален герой, от нея не става ясно дали причината за неговата кончина не е примерно в някоя опасна, нелечима през втората половина на 19-ти век болест, когато още нямаше антибиотици.

Анонимните автори на въпросната безумна табела стигат до крайност в политкоректността и не смеят да обелят в нея дори и дума за зловещото бесило, на което увисна най-великия българин на всички времена, допълват с възмущение от православното сдружение. Нещо повече - авторите на този уникален по своята глупост и неадекватност текст, преиначаващ, изкривяващ историята и делото на Левски, нямат куража дори и да отбележат, че Апостола на свободата е създал революционна мрежа от комитети не просто за да си намира работа, образно казано, а с голямата цел за освобождаване на България от петвековното османско владичество.

Бог да пази България, ако и занапред с подобни абсурдни „информационни” табелки ще популяризираме делото на нашите велики герои от миналото и ще се грижим за съхраняването на българската идентичност, заявяват в тази връзка от Сдружение „Православна младеж – св. Петка Търновска“.

Настояваме кметът на София Йорданка Фандъкова и най-вече заместникът й в ресор „Култура и образование” Тодор Чобанов /който е археолог и доказан патриот!/ да разпоредят незабавно да бъдат демонтирани въпросните псевдо-информационни табели на бул. „Васил Левски”, подиграващи се с делото на Апостола на Свободата, а виновните за тяхното изготвяне и поставяне общински чиновници нека понесат и съответните санкции и административни наказания, предлагат от неправителствената организация.

Провинилите се чиновници и общинари трябва да възстановят в хазната и средствата, изхарчени за тяхното изработване, тъй като данъкоплатците в София не са длъжни да финансират с данъците си тиражирането на подобни безумни табели, които опорочават непреходното дело и подвига на Васил Левски, изтъкват от Сдружение „Православна младеж – св. Петка Търновска“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари