УМБАЛ "Медика Русе": Момчето започва да става контактно и адекватно

4
Борбата за живота на момчето, ударено от мълния, продължава
Борбата за живота на момчето, ударено от мълния, продължава Снимка: УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“

Борбата за живота на момчето, ударено от мълния, продължава

Преди обед, след извеждане от медикаментозния сън и възстановяване на ефективно спонтанно дишане, детето е екстубирано и оставено под наблюдение. С течение на времето момчето започва да става контактно и адекватно, съобщиха от УМБАЛ "Медика".

Със съдействието на Министерство на здравеопазването бе извършен консулт по телефона с д-р Христо Пседерски от детска реанимация - "Пирогов". Според експерта поведението на лекуващите екипи е правилно и не се налага към момента детето да бъде транспортирано в друго лечебно заведение.

Все още борбата за живота на детето продължава, тъй като медиците се борят с усложнения от увредите от мълнията. Продължава се лечението, изследванията и консултите със специалисти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари