Удареното от мълния дете е в медикаментозна кома

2
Д-р Бланш Ангелова: Детето е в изключително тежко състояние
Д-р Бланш Ангелова: Детето е в изключително тежко състояние

Д-р Бланш Ангелова: Детето е в изключително тежко състояние

Мълния удари две деца в Русе, едното е починало, а другото е в медикаментозна кома. Инцидентът е станал около 19:20 часа по време на тренировка на детския футболен клуб на стадион "Дунав".

Детето е в изключително тежко състояние. От всички изследвания, които бяха направени, се оказва, че става въпрос за една тежка увреда на цялото тяло в резултат на травмата. Говори се за засягане на сърцето, черния и белия дроб, с мозъчен отток. Към момента е стабилизирано", заяви д-р Бланш Ангелова от УМБАЛ "Медика", цитирана от NOVA.

„Ако се наложи, имам разрешение от собствениците на болницата да потърся детска реанимация „Пирогов”, посочи Ангелова. Тя подчерта, че не може да се ангажира с прогноза, но медиците правят всичко необходимо.

„Стадионът от 2018 г. е на концесия, 5 години не се стопанисва от общината, а от концесионер”, каза кметът на Русе Пенчо Милков. Той подчерта, че започва проверка за спазване на правилата.

По-рано един от помощник-треньорите, който е бил на мястото на инцидента, коментира: "Тренираха си децата, когато падна гръм. Бях на съседното игрище, отидохме, колко изкуствено дишане съм давал. Аз съм 45 години по терените, за пръв път ми се случва такова нещо".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    До 1
    Как така го съдиш без инфораааамаци. Ако в договора с Ошинстс е списано, че има налична защота от гръм. Тогава кой е виновен.
  • 3
    1
    Русенец
    Този,който е взел концесията как ще заспи.Той има дете!Бог да го съди.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари