УМБАЛ "Медика" организира ново училище за родители

0

Акушерки и сестри ще подготвят майките за посрещането на бебето у дома

Новият живот винаги е будил редица вълнения и въпроси от страна на родителите. С цел да бъде в помощ на майките и бащите, УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ стартира поредица Училище за родители, с теми насочени към новородени деца. По време на срещите акушерките и сестрите от болницата ще подготвят майките за посрещането на бебето у дома. Ще дадат ценни съвети за първите грижи, адаптацията и тоалетът на бебето. Разбира се, ще обсъдят кърменето и режимите на хранене. Засегната ще бъде и темата за разходките, гимнастиката и масажите. Заедно с лекарите ще запознаят родителите с ролята на майката като медицинска сестра и как бързо и адекватно да реагира при задавяне, повръщане или при поява на температура, обриви и колики.

Предвидено е срещите да се провеждат два пъти месечно, като всяка от тях ще бъде с конкретна тематика по предварително оповестен график.

Инициативата ще стартира с тема, посветена на първите грижи и подготовката за посрещане на бебето у дома на 18-ти януари 2024 г. от 14:00 ч. в Конферентната зала на болницата. Мероприятието ще се провежда в малки групи, като е необходимо предварително записване на тел. 0889 523 327.

В поредицата се планува и възобновяването на традиционните лекции от акушер-гинеколози, които да запознаят майките с подготовката и фазите на преминаване на раждането.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Мед сестра
    Интересно къде ще ражда жена ти, лекар?Ако изобщо си такъв! Може би у вас и шанса да ти оцелее детето ще е минус. Мисли преди да пишеш! За да я избират болницата жените, значи има за какво. Всъщност простите хора никога няма да свършат на тази земя. Добре, че сте малцинство.
  • 2
    2
    Полина
    Чудесна инициатива. Наистина първите дни с бебето вкъщи са доста тежки, докато се изгради рутина.
  • -1
    1
    лекар
    Пак ли трупове от Умъртвяващата МБАЛ „Медика Русе“?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари