УМБАЛ "Канев" спешно се нуждае от кръводарители

1
Болницата в Русе спешно се нуждае от кръводарители с 0 и A група
Болницата в Русе спешно се нуждае от кръводарители с 0 и A група

Болницата в Русе спешно се нуждае от кръводарители с 0 и A група

Отделението по трансфузионна хематология към УМБАЛ "Канев" в Русе спешно се нуждае от кръводарители с 0 и A група. Причината е изчерпване на наличните количества кръв от тези групи и увеличаване на пациентите, които имат нужда от кръвопреливане.

Призоваваме всички здрави хора, които имат възможност, да се запишат за кръводаряване. Кръвта е жизненоважен дар, който може да спаси човешки живот. Всяка дарена кръв може да помогне на някой, който се нуждае от нея.

За да станете кръводарител, трябва да отговаряте на следните изисквания:

  • Да сте на възраст между 18 и 65 години;
  • Да имате тегло над 50 кг;
  • Да сте здрави и да не сте болни от инфекциозни заболявания;
  • Да не сте приемали лекарства, които могат да повлияят на качеството на кръвта, в рамките на 14 дни преди кръводаряването;
  • Да не сте пушили в продължение на поне 4 часа преди кръводаряването.

Кръводаряването е напълно безплатно и безопасно. Процедурата отнема около 30 минути.

Кръводарители могат да се запишат за кръводаряване на телефон 082 887 236 или на място в отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ "Канев". Кръводаването се извършва всеки понеделник, вторник, сряда, четвъртък и петък от 8:00 до 12:00 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    9
    1234
    И как се получи този недостиг?Там докато роднините не подсигурят нужните банки никой не си мърда пръста.
  • 2
    8
    1234
    Трябва да се правят по - масови кампании и отделно да има по - голямо материално стимулиране. Не може с купон за 8 лева, който към днешна дата направо е смешен. Има доктори и то не малко, който получават 5 цифрени заплати, а някой и 6 цифрени! Като цяло с този делигиран бюджет ... Всички са клиенти, не пациетни. И от тук отношението, призванието да си лекар, да помагаш ...
  • 1
    7
    до 6
    В казармата, селянино. Имаше ситуация. Ама ти не си бил в казарма и това не ти е ясно. Никъде никой нищо не пишеше, така беше и във ВУЗ-а. Знаеш ли колко кръв даваха колегите, за да могат да извинят отсъствия? Гледай си добитъка и не си навирай муцуната където не ти е мястото, че да не лапнеш нещо.
  • 6
    6
    Моето име
    Къфф русенец си ти, ве, калъф? Три пъти за един месец, повярвахме. Три пъти може сестра ти да ти е източила нещо друго. За неразбралите - дори веднъж да си дарил, влизаш в системата им. И следващия път, когато отидеш, там пише кога последно си дарявал. И ако не е минало нужното време - не може; щото кръв кат айрян не им трябва.
  • -1
    5
    русенец
    Застреляха ли шефката на хематологията, която в стремежа си да прави пачки уби всякакво желание на хората да даряват кръв? Ако не са, то аз няма да дам. Докато не внесете ред и не вкарате в пандиза някой търговец със здраве/свърт, аз повече кръв няма да дам! Давал съм над 20 пъти, като веднъж за един месец ме източиха три пъти.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари