Украинското МВР: Настъплението на руските войски към Киев от изток е спряно

1
Нашите артилеристи взривиха ешелона, превозващ гориво за армията на окупаторите, посочи съветник на министъра на външните работи
Нашите артилеристи взривиха ешелона, превозващ гориво за армията на окупаторите, посочи съветник на министъра на външните работи Снимка: ЕПА / БГНЕС

Настъплението на руските войски към Киев от изток е спряно

Това съобщи Антон Геращенко, съветник на министъра на вътрешните работи на Украйна Денис Монастирски, цитиран от агенция "Униан", предаде News.bg

От своя страна кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че в града не са успели да проникнат вражески войници, но действат диверсионни групи, срещу които се провеждат операции от украинските военни, полицията и антитерористичните подразделения.

Същевременно руските сили обстрелват с ракети жилищни квартали на украинската столица. Загинали са шестима цивилни, сред които има и дете, убити са и 14 души от армията и антитерористичните формирования. Днес са ранени 71 души, сред които 25 цивилни, включително 3 деца.

Според Кличко, нощта ще бъде трудна, тъй като руските военни ще продължат с опитите за проникване в града.

Геращенко напомни, че днес на украинска територия навлезе ешелон с дизелово гориво, предназначен за руските сили, настъпващи от Чернигов и Суми към Киев. По думите на съветника, ешелонът е бил унищожен, с което настъплението от изток е било прекратено.

"Нашите артилеристи взривиха ешелона, превозващ гориво за армията на окупаторите", посочи Геращенко.

Той допълни, че тъй като пътищата към Русия са с разрушения, които не може да бъдат възстановени бързо и да се достави ново гориво, движението на руските сили от източна посока към Киев е практически спряно.

Геращенко каза още, че ако бъде елиминирана и атаката на противника в Гостомел, руските сили ще бъдат отблъснати от столицата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари