Украински войници са готови да отблъснат всяка руска атака

2
Това казва редник Олександър, който стои в окоп на няколкостотин метра от позициите на проруските сепаратисти край Зайцево в Донецки регион
Това казва редник Олександър, който стои в окоп на няколкостотин метра от позициите на проруските сепаратисти край Зайцево в Донецки регион Видео: Телевизия Европа

Украинските военнослужещи на източния фронт имат способността и готовността да отблъснат всяка атака.

Това казва редник Олександър, който стои в окоп на няколкостотин метра от позициите на проруските сепаратисти край Зайцево в Донецки регион, предава Телевизия Европа. Украинското военно разузнаване обяви миналата седмица, че Русия е разположила 92 000 войници край границите на Украйна и се подготвя за атака в края на януари или началото на февруари. Москва отхвърля тези твърдения.

Олександър – войник от украинската армия: "Вражеската артилерия ни обстрелва всеки ден. Предимно в следобедните часове. Опитват се да ни провокират да отговорим с по-големи действия, но ние им даваме мек отговор. Ако има атака, имаме средствата да се защитим. Подготвени сме добре. Всеки ден подготовката ни става все по-добра, обмисляме различни варианти. Не се страхуваме от атаки."

Украйна, която се стреми към членство в НАТО, обвинява Москва, че подкрепя сепаратистите в конфликта в източната част на страната. Русия пък подозира съседката си, че иска да превземе отцепническите територии на изток със сила, но украинският президент Зеленски каза в петък, че Киев няма такива планове, а реториката на Русия срещу украинските стремежи към НАТО е обезпокоителен сигнал. Украйна получи голяма партида американски боеприпаси и ракети Джавелин по-рано тази година, а отделно армията ѝ разполага с минохвъргачки и турски офанзивни дронове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари