Украйна удължи срока на извънредното положение и общата мобилизация

0
Украинските власти въведоха извънредно положение на 24 февруари 2022 г., в същия ден, в който започна нападението на Русия над страната
Украинските власти въведоха извънредно положение на 24 февруари 2022 г., в същия ден, в който започна нападението на Русия над страната Снимка: Фейсбук

Украинските власти въведоха извънредно положение на 24 февруари 2022 г., в същия ден, в който започна нападението на Русия над страната

Украинският президент Володимир Зеленски удължи извънредното положение и общата мобилизация с 90 дни, съобщи "Укринформ", цитирана от БГНЕС.

Зеленски подписа законите за удължаване на извънредното положение и общата мобилизация до 15 ноември, беше обявено на уебсайта на Върховната рада.

Украинските власти въведоха извънредно положение на 24 февруари 2022 г., в същия ден, в който започна нападението на Русия над страната. На следващия ден Зеленски подписа постановлението за обща мобилизация.

Днес украинският президент подписа и решението за разпускане на регионалните военни комитети, като по този начин изпълни решението на Съвета за национална сигурност и отбрана от 11 август, съобщи "Униан".

С това решение Съветът за национална сигурност призова правоприлагащите органи в срок от един месец да предприемат допълнителни мерки за пресичане на корупцията и други престъпления от страна на служителите в териториалните центрове за набиране на персонал за въоръжените сили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    6
    А-хааа1
    Така ли нареди „братска“ Америка? До ПОСЛЕДНИЯ украинец?
  • 11
    5
    Мери
    Като гледам колко материал има за мобилизиране по морето...
  • -3
    4
    муахахаха
    покрай убийството на Трактора разбрахме, че има действаща украинска ударна група. Лека полека зачистват руската агентура на територията. Като приключат със големите фигури ще подкарат и тия анонимно коментиращите по форумите :D
  • 11
    3
    ПóБългаринОтДолнатаКурвенскаЦиганка
    Усрайна е в лайната и товарищ Вова Путин ще си довърши започнатото, вЕрвай ми! И няма да остави жив нито един един твой нацистки „брат“, а само сестрите ти, усраинските курви, за да има какво да чукаме като се напием и ни се доебе някоя усраинка мърша!
  • 13
    2
    нещо май
    свършиха героите, ще искат да им връщат мъжете в наборна възраст от страните в които са избягали!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари