Украйна: Необяснимите течове от газопроводите "Северен поток" са терористична атака от Москва

0
Въпреки че и двата газопровода не работят, тръбите са пълни с природен газ, което обяснява и течовете
Въпреки че и двата газопровода не работят, тръбите са пълни с природен газ, което обяснява и течовете Снимка: ФОТО ОПУ

Президентският съветник Михайло Подоляк коментира темата в "Туитър"

Необяснимите течове от газопроводите "Северен поток", открити в Балтийско море, са в резултат от "планирана терористична атака" на Москва "срещу Европейския съюз", обявиха днес от Киев, предаде Франс прес и БТА.

"Огромният теч на природен газ от "Северен поток 1" не е нищо друго освен планирана терористична атака на Русия и акт на агресия срещу Европейския съюз", написа в Туитър Михайло Подоляк, съветник на украинския президент.

Необяснимите течове на този етап са регистрирани от датски и шведски власти от газопроводите "Северен поток 1", спрян от началото на септември, и "Северен поток 2", който така и не заработи, защото не получи оторизация след началото на руската инвазия в Украйна.

Въпреки че и двата газопровода не работят, тръбите са пълни с природен газ, което обяснява и течовете.

Подводни експлозии са били регистрирани преди да започнат течовете от газопроводите "по-всяка вероятност вследствие от детонации", според шведския Сеизмичен институт.

Според Михайло Подоляк, Русия "иска да дестабилизира икономиката на Европа и да всее паника преди началото на зимата", на базата на страховете, че през следващите месеци на континента може да има безпрецедентна криза.

"Най-добрият отговор срещу един тиранин са танкове за Украйна", написа още Подоляк в Туитър, като призова за повече доставки на оръжие от Запада за украинската армия, за да може да се противопостави на войските на Москва.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    hHAHH
    Зеленски се е събудил една сутрин през 2023 г., излязъл е от бункера и е отишъл да похапне в близкия ресторант, поръчал е и е попитал сервитьора: "Спечелихме ли?", "Да" е отговорил сервитьорът! "Цяла Украйна ли е наша" - попитал е Зеленски! "Да" е бил отговорът! "Колко ви дължа?" - е попитал Зеленски! "Две рубли" е отговорил сервитьорът.
  • 0
    6
    Долорес Ибарури
    А бе 1 ,като врътнат кранчето ,Европа ще спре да плаща ! И тогава тогава руснаците в Украйна трева ли ще ядат ,бе комунистически глупако !
  • 0
    5
    lakji
    дЗеленски и за актьор не ставаш, американска подлого!
  • 1
    4
    Гошо куче лошо
    Украина иска още оръжие, после Руснаците не искали да спират войната.
  • 1
    3
    Иванчо от приказките.
    Сега остана да му повярваме на тоя недоклатени дебил.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари