Украйна не вижда смисъл да затваря въздушното си пространство

1
Това заяви съветник на ръководителя на канцеларията на президента Володимир Зеленски
Това заяви съветник на ръководителя на канцеларията на президента Володимир Зеленски

Украйна не вижда смисъл да затваря въздушното си пространство, въпреки ескалацията на напрежението с Русия, заяви днес съветник на ръководителя на канцеларията на президента Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

"Най-важното е, че Украйна не вижда смисъл да затваря (своето въздушно пространство). Това е нелепо. И, по мое мнение, до известна степен прилича на частична блокада", каза Михайло Подоляк пред Ройтерс, цитирана от БТА.

В петък съветникът на президента на САЩ Джо Байдън за националната сигурност Джейк Съливан допусна, че евентуалното руско военно нахлуване в Украйна може да започне с удар по въздуха. Затова той призова американците, които все още са в тази страна, да я напуснат незабавно, защото едно въздушно нападение ще затрудни заминаването им.

Редица други западни държави също приканиха своите граждани да отпътуват веднага от Украйна, докато все още има редовни пътнически полети.

Вчера нидерландската авиокомпания Ка Ел Ем обяви, че спира полетите си до бившата съветска република, както и през въздушното ѝ пространство, заради рискове за сигурността.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    скептик
    украйна не вижда причина, ама наглосанксонската застрахователна компания вижда! явно западът е решил да банкрутира украйна!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари