Полша ще поиска обяснения от Русия за нарушаването на полското въздушно пространство

2
Руска ракета навлезе на 2 км в територията на страната
Руска ракета навлезе на 2 км в територията на страната

Руска ракета навлезе на 2 км в територията на страната

Полша ще поиска обяснения от Русия за нарушаването на полското въздушно пространство от руска крилата ракета, заяви днес полското министерство на външните работи, цитирано от Франс прес.

"На първо място, ще поискаме от Руската федерация да сложи край на терористичните си въздушни удари по населението и територията на Украйна, да сложи край на войната и да се заеме с вътрешните си проблеми", се казва в изявление на говорителя на полското външно министерство Павел Вронски, предава БТА.

Русия наруши въздушното пространство на Полша рано тази сутрин с крилата ракета, изстреляна по цели в Западна Украйна. Това заявиха по-рано днес полските въоръжени сили, цитирани от „Ройтерс”.

"На 24 март в 04:23 ч. имаше нарушение на полското въздушно пространство от една крилата ракета, изстреляна" от Руската федерация, се казва в изявление на полските въоръжени сили в социалната мрежа "Екс".

Руска ракета навлезе тази сутрин на около 2 км за 39 секунди във въздушното пространство на Полша, след което продължи летежа си в Украйна, заяви говорител на полските въоръжени сили.

Руската ракета, навлязла в полското въздушно пространство, "се движеше със скорост от почти 800 км/ч", поясни говорителят. Понастоящем полското въздушно пространство е в безопасност, каза още той.

Русия нанесе днес въздушни удари по Киев и по Лвовска област, която се намира в Западна Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на украински представители.

По-рано днес полските въоръжени сили съобщиха, че заради атаката срещу Западна Украйна е задействана полската авиация и авиацията на съюзни страни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    квооооо,
    Ракета?!? В въздушното пространство на НАТО?!? И що не е свалена?!? Нали сме супер-дупер по ПВО и ПРО?!? Или май не сме?!?
  • 3
    5
    любопитен
    Дори и любопитен некъпан травестит като мен знае, че Наполеон и Хитлер ядоха руската буба в Русия. И сега ще я ядат пак както учи историята барабар с цялото ЛайНАТО.
  • -2
    4
    любопитен
    До някои от долните "капацитети". Гледам РуZZия са обгражда само с приятели. Първо Украйна, сега Полша. Оня ден оня придворния шут медвежунок каза, че ръмунците не били нация. Финландия и Швеция излязоха от вековен неутралитет и се присъединиха към НАТО. Нещо под краката на Путлер почна да припарва и от неговите приятели арабелите. Всеки, който е почнал агресия накрая потъва в огън и разруха. За спарвка Наполеон, Хитлер и други изроди, подобни на днения сатрап.
  • 2
    3
    Тъпи поляци,
    Гледайте Путин да не ви прати „обяснението“ и „извинението“ по въздух, директно на мегдана във Варшава или Краков!
  • -2
    2
    До 1
    Споко,всичко с времето си Путинко!!Игра на нерви...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари