Украйна: Не сме атакували и няма да атакуваме цивилни плавателни съдове

0
Изявленията на руските представители са измислени, заяви Михайло Подоляк, съветник на украинския президент
Изявленията на руските представители са измислени, заяви Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Снимка: ПРЕССЛУЖБА ОП

Изявленията на руските представители са измислени, заяви Михайло Подоляк, съветник на украинския президент

Високопоставен съветник на украинския президент заяви днес, че Украйна не е атакувала и няма да атакува цивилни плавателни съдове или каквито и да било други невоенни обекти в Черно море, като нарече съответните руски твърдения "измислени", предадоха Ройтерс и БТА.

"Без съмнение тези изявления на руските представители са измислени и не съдържат и капка истина. Украйна не е атакувала, не атакува и няма да атакува цивилни плавателни съдове или каквито и да било други граждански обекти", заяви Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски.

По-рано през деня руското министерство на отбраната каза, че е осуетило опит на Украйна да атакува през изминалата нощ с безпилотни катери руски цивилни плавателни съдове в Черно море.

"Тази нощ киевският режим извърши опит за терористична атака с помощта на три катера без екипажи срещу руски граждански транспортни кораби, пътуващи към пролива Босфор в югозападната част на Черно море", заяви говорителят на руското министерство на отбраната генерал Игор Конашенков.

По думите му корабите на руските военноморски сили, ескортиращи транспортните съдове, са открили и унищожили всички украински катери навреме.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Русенец
    Дааа бе някой ви вярва недоебани боклуци
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари