Украйна: Настъплението на руските сили в Донецка област е най-мащабното от 2014-а насам

1
Най-малко седем души са убити при руски атаки в Украйна през изминалото денонощие
Най-малко седем души са убити при руски атаки в Украйна през изминалото денонощие Снимка: БТА / АП

Най-малко седем души са убити при руски атаки в Украйна през изминалото денонощие

Заради повреда на електропреносната мрежа са възможни прекъсвания на тока в североизточния град Харков.

Броят на жертвите на сутрешния ракетен удар по жилищна сграда в град Запорожие нарасна на четири, след като бяха намерени още две тела, а млада жена загина при атака срещу село Обуховка в Днепропетровска област. При нощната въздушна атака в района на Херсон са убити още двама души, съобщи в "Телеграм" губернаторът Александър Прокудин. При удара е повередена електропреносната мрежа и са възможни прекъсвания на тока, предупредиха местните власти.

„Злата страна продължава да използва терор и да води война срещу цивилни. Руският терор трябва да бъде победен“, написа президентът Володимир Зеленски в "Телеграм", цитиран от БНР.

Настъплението на руските сили в района на Авдеевка в Донецка област е най-мащабното от 2014, заяви началникът на военната администрация Виталий Барабаш. Въпреки че в момента има затишие, той очаква отново ескалация в следващите дни. Украинските военни имат частичен успех на юг от Роботино, в направлението на Запорожие е унищожен руски самолет СУ-25, се посочва в съобщение на войските в района на Таврия във "Фейсбук".

Руското министерство на отбраната съобщи, че руските системи за противовъздушна отбрана са прехванали и унищожили 28 украински дрона през нощта, а обект на атаката в Днепропетровска област е бил склад с авиационно оръжие.

Междувременно министърът на отбраната Сергей Шойгу обяви, че Русия укрепва западната си граница в очакване на доставката на произведените в САЩ изтребители F-16 в Украйна през 2024 г.

По публикацията работи: Георги Даскалов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    2
    Бре да му се невиди
    Ми то руснаците с техните калпави оръжия все цивилни острелват, а Украинските (произведини в САЩ) ни един цивилен са оцелили, а точно мерят, у целта, само военни и никакви поразии не правят.
  • 7
    1
    ****************************************************************************************************************
    Въййййй, що така, хохляци? Какво стана с контранаступа и перемогата? Всё пошло нахуй, ммм?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари