Украйна е свалила 37 от общо 40 руски ракети около Киев

0
Ракетната атака е една от най-големите на Русия срещу Украйна от началото на войната
Ракетната атака е една от най-големите на Русия срещу Украйна от началото на войната Снимка: Reuters / Valentyn Ogirenko

Ракетната атака е една от най-големите на Русия срещу Украйна от началото на войната

Украинските сили за противовъздушна отбрана са свалили 37 от общо 40 руски ракети, насочени към Киевска област, каза говорителят на киевската военна администрация Михайло Шаманов, цитиран от Ройтерс и БТА.

Ракетната атака бе една от най-големите на Русия срещу Украйна от началото на войната, съобщи говорителят в телевизионно обръщение.

Украинските сили за противовъздушна отбрана са свалили също 10 ракети над Днепропетровска област, заяви пък областният управител Валентин Резниченко в "Телеграм".

Потреблението на енергия в Украйна днес е спаднало с над 50 процента след нападенията из цялата страна, каза в изявление операторът на енергийна мрежа "Укренерго".

Високопоставен украински представител каза по-рано днес, че на места в цялата страна електроподаването е било спряно, след като руски ракети удариха енергийни съоръжения в няколко области.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    Харесва ми №1
    Кат напише нещо , всичко му се разбира. Другите , които са заплатени с долари и евра са абсилютно фълшиви. Такива хора ни трябват въф Вазраждане , истински Пътриоти и суциалсти !!!
  • -2
    7
    русенец
    От цялата статия следва, че само три руски ракети са достатъчни за да намалят токоподаването с 50%. Вторият извод е, че украинците не се научиха да лъжат както трябва, не ги бива в дезинформацията.:)
  • 0
    6
    До 4
    Пак се опита да се направиш на оригинален.
  • 0
    5
    ЗЕЛЕНСКИ
    ЯКО ЛЪЖА,ДА СИ ЗНАЕТЕ
  • 5
    4
    Sтанко
    Усрайните свалят 110% от ракетите, а иначе с 50% енергийното потребление е намаляло. Явно като ги гърмят и тока им се спира автоматично или от отсколките на поразените 110% има ударени??? Бах мааа...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари