УЕФА разследва България за расизъм

0
Без публика на мача срещу Англия
Без публика на мача срещу Англия Снимка: Lap.bg

Европейската футболна централа (УЕФА) е започнала дисциплинарно производство срещу България заради расистки скандирани по време на загубата от Косово с 2:3 в квалификациите за европейското първенство през 2020 г.

"Лъвовете" играха срещу най-новия член на УЕФА в понеделник (10 юни). Делегатът на мача - Олег Харламов от Естония, е посочил в своя доклад, че от трибуните са се чували расистки обиди към противника, посочва bTV.

Най-вероятно става дума за рефрена "Убий шиптъра". Той е често използван най-вече от сръбски фенове след обявяването на независимостта на Косово.

Според правилника на УЕФА подобно провинение, ако е първо, означава частично затваряне на стадиона за следващия мач. При повтарянето му следва мач пред празни трибуни и глоба от 50 000 евро. В дисциплинарния правилник на централата се посочва, че тя може да наложи и по-строги мерки при необходимост.

Следващият домакински мач на България е срещу фаворита в групата - Англия. Той трябва да се играе на 14 октомври.

В момента "лъвовете" на новия селекционер Красимир Балъков са на последното 5-то място в групата след 2 равенства и 2 загуби. Англичаните пък са първи с две победи в два мача.

Друг отбор от нашата група - Черна гора, вече игра мача си срещу Косово пред празни трибуни. Причината беше наказание заради маймунски звуци, издавани от феновете, по време на срещата с Англия

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари