Удрят в сметките лоялните клиенти на "Топлофикация - Русе"

0
Тази година отново ще функционира програмата за лоялни клиенти на ТЕЦ-а, но заради промени в начина на изчисляване сметките ще са по-високи
Тази година отново ще функционира програмата за лоялни клиенти на ТЕЦ-а, но заради промени в начина на изчисляване сметките ще са по-високи

Парното отопление в целия град вече е пуснато, това стана до края на днешния ден, съобщи директорът на „Топлофикация” инж. Севдалин Желев, цитиран от briagnews.bg

Заради по-топлото време е имало източени инсталации, заради ремонт в някои сгради, което пък е забавило малко пускането на отоплението.

Тази година отново ще функционира програмата за лоялни клиенти на ТЕЦ-а, но заради промени в начина на изчисляване сметките ще са по-високи.

„Ние правим максимално допустима цена за плащане, която тази година е един лев на кубичен метър. Така всеки може да изчисли колко най-много ще дължи за отоплението на имота си”, поясни инж. Желев. Клиентите ще плащат за отопление по показания на уредите, но сметката няма да надвишава един лев за кубик площ. Тоест всеки ще плаща, колкото показва месечното разпределение, но не повече от лев на кубик.

Разликата в цената в посока нагоре тази зима за повечето от клиентите ще дойде от начина на изчисляване. Миналата година максималната цена за топло бе 1.50 лева, но сметката беше на база квадратура на отопляема площ, а не в кубатура, както е сега.

В последните 4-5 години длъжниците на топлофикационното дружество не се увеличават, а се задържат на едно ниво, каза още инж. Желев. Най-често битовите длъжници са тези хора, които  са изключили радиаторите и отказват да плащат таксата за сградна инсталация. Обикновено сумите се събират по съдебен ред.

Точат се дела обаче, защото наскоро омбудсманът Мая Манолова даде на съд таксата, поясни директорът на русенската централа. Големите длъжници са юридически лица, които имат да плащат суми от порядъка на 30-50 хиляди лева. С тях обаче се правят споразумения за поетапно изчистване на задълженията, за да не се стигне до съд, обясни Севдалин Желев.

В програмата „Лоялен клиент” участват ежемесечно всички битови клиенти които са изпълнили едновременно следните условия:

1.  Нямат просрочени, съдебни и присъдени задължения към „Топлофикация Русе” ЕАД и фирмите за дялово разпределение (ФДР) до последния ден на месеца, за който се издава фактурата.

 2.  Всички уреди в имота им са с преминала метрологична проверка и са изпълнили в срок предписанията на „Топлофикация Русе” ЕАД и ФДР за метрологична проверка и подмяна на уредите за дялово разпределение.

3. Осигуряват ежемесечен отчет на уредите за дялово разпределение.

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари